Založ si blog

Ortopedickí pacienti opäť na vedľajšej koľaji? Doplatky budú platiť asi donekonečna

Zachytili ste správu o tom, že 1.4. sa zrušili doplatky za lieky pre vybrané skupiny obyvateľov? Nie bez srandy. Naozaj. 

Nulový limit spoluúčasti za doplatky na lieky, zdravotnícke pomôcky a dietetické potraviny sa vzťahuje na deti do šiestich rokov a dôchodcov. Deti do šiestich rokov teda budú po novom oslobodené od úhrady doplatkov u poskytovateľa lekárenskej starostlivosti.

Toľko A. Ale iba máloktoré média napísali aj B. 

Ak je vaše dieťa ortopedický pacient a potrebuje individuálne ortopedické vložky alebo topánky, na toto už novela nemyslela.

Novela podľa Ortopedického magazínu upravuje iba doplatky za sériové ortopedické pomôcky. 

Za ortopedické vložky a obuv na mieru platia poistenci ďalej celý doplatok bez ohľadu na vek.

Aký je rozdiel medzi sériovými a individuálnymi ortopedickými pomôckami? Napríklad vložkami a topánkami a teda, prečo táto úprava nedáva zmysel?

Tie sériové sú lacnejšie, ich výroba je totiž sériová. Na tie sa úprava vzťahuje. Na tie drahšie nie. Tie budú musieť rodičia doplácať aj naďalej. A prečo sú drahšie? Lebo dieťa, ktoré ich potrebuje má o niečo vážnejší zdravotný stav ako to, ktorému k liečbe stačia sériové. Individuálne sa vyrábajú podľa odobratých mier pacienta. Tie určujú postup výroby. Ten je samozrejme nákladnejší a teda aj doplatky vyššie. Tie ostávajú.
Zdroj: 
Ortopedický Magazin, www.ortopedickymagazin.sk
Teraz.sk www.teraz.sk

Hlavný hygienik Mikas stratil vlastnú integritu. Z hrušky dole

29.12.2020

Muž, ktorý sa do povedomia nás všetkých dostal s príchodom prvej vlny koronavírusu, do 28.12.2020 pôsobil ako odborník. Osvedčil sa počas vládnutia Petra Pellegriniho, ustál svoju pozíciu aj pri novej vláde. Včerajším dňom sa však stal jedným z úradníkov v zovretí narcistického premiéra. Pozitívne testovaným poslancom umožnil opustiť karanténu. Sadnúť do auta, [...]

Kaliňákov EKS odhaľuje čudné praktiky VšZP. Dopriala firme z portfólia Penty tisíce navyše? 

17.11.2020

Detaily čudného konania Všeobecnej zdravotnej poisťovne odhaľuje antikorupčná plaforma EKS, zavedená niekedy v roku 2014 bývalým ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Elektronické trhovisko (EKS) je nástroj – internetová stránka, cez ktorú si má štátna správa obstarávať tovar a služby. Skupina registrovaných dodávateľov je notifikovaná o požiadavke [...]

Amputovaní pacienti (poistenci VšZP) budú chodiť na plavárne s dermálnymi defektami na kypti, ale so zľavou?

28.10.2020

Aktuálny prípad zo života. Kamarát sa mi sťažuje, že sa počas nedávnej prepoisťovacej kampane ,,obabral“. VšZP mu teraz vraj prestala preplácať sadu krémov na na ošetrenie pokožky na kypti. Nepoužívanie týchto prípravkov znamená dermálne problémy. Vraj si vystačí s jednou sadou ročne. Jej cena? cca 60 €. Doteraz dostal prípravky k protéze, nakoľko v bežnej [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 22353x
Priemerná čítanosť článkov: 3726x

Autor blogu

Kategórie