Založ si blog

Hlavný hygienik Mikas stratil vlastnú integritu. Z hrušky dole

Muž, ktorý sa do povedomia nás všetkých dostal s príchodom prvej vlny koronavírusu, do 28.12.2020 pôsobil ako odborník. Osvedčil sa počas vládnutia Petra Pellegriniho, ustál svoju pozíciu aj pri novej vláde. Včerajším dňom sa však stal jedným z úradníkov v zovretí narcistického premiéra. 

Pozitívne testovaným poslancom umožnil opustiť karanténu. Sadnúť do auta, stať sa účastníkom dopravy, pohybovať sa v budove Národnej rady, vstúpiť do jej pléna.  

Čo by asi urobil takýto poslanec, keby ho počas cesty autom do parlamentu zastavila policajná hliadka? Ukázal by jej cez zatvorené okienko papier s nápisom “SOM POZITÍVNY , ALE SOM POSLANEC, TAKŽE JE OK”?

Čo ak by sa takýto poslanec stal účastníkom dopravnej nehody a posádka druhého auta alebo okoloidúci by mu išli na pomoc? Svojim zodpovedným správaním (lebo zákon nám dáva povinnosť poskytnúť prvú pomoc) by pre šialené konanie hlavného hygienika Mikasa a pozitívne testovaných poslancov, ohrozili seba samých. V skutočnosti nás všetkých ohrozili samotní poslanci a tí, ktorí im dali priepustku z karantény.

Trápne divadielko v NR SR – Kto doma niekedy maľoval steny a kupoval fóliu na ochranu nábytku, vie, že tá ktorú použili v NR SR ako PROTIEPIDEMIOLOGICKÉ OPATRENIE bola skôr na výsmech, než na niekoho ochranu.

Je takmer nemôžné takúto fóliu neroztrhať.

Spomínate si na prípad prvej námestníčky generálnej prokuratúra SR Viery Kováčikovej? 

Po pozitívnom teste išla na pracovisko. Bránila sa, že sa s nikým nestretla, bola v kancelárii sama, potrebovala na úrad vrátiť agendu. Takto pán premiér Matovič komentoval informáciu o jej porušení karantény.

Facebook Igora Matoviča:

Z hrušky dole

,,Táto pani si však o sebe evidente myslí, že je niekto viac. Ak polícia rieši tých ľudí, ktorí si išli urobiť druhý test s vedomím, že mali ísť bezodkladne do domácej karantény … rovnako musí riešiť aj hlavu Generálnej prokuratúry … lebo len tak je to fér.”

Dočasný policajný prezident Peter Kovařík média ubezpečoval, že polícia postup preverí.

Preverí aj postup hlavného hygienika? Čo ho motivovalo alebo nútilo k tomu aby dal vybraným osobám výnimku a umožnil im opustiť karanténu?

Mne osobne sa nechce veriť, že by pán PhDr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD., MPH, bez akéhokoľvek nátlaku urobil tak fatálnu chybu. 

 

PAPALAŠIZMUS? NIE NADRADENOSŤ 

Nepáči sa pánovi Matovičovi, že to opozícia prirovnala k papalašizmu? Nie toto nie je papalašizmus. TOTO JE OVEĽA HORŠIE. Toto je drzé ohýbanie pravidiel. Je to prejav arogancie a nadradenosti. Pokiaľ si toto pán Matovič neuvedomuje, mal by mať pri sebe múdrych a skúsených ľudí, ktorí mu to vysvetlia. A keď ani to nie, mal by disponovať aspoň riadnym poradným tímom na komunikáciu. Premiér Matovič nemusí mať vrodenú shopnosť komunikovať s médiami a verejnosťou. Stačí aby mal pri sebe odborníkov, ktorí ho usmernia. Zatiaľ sa zdá, že tí, ktorí mu v tomto smere radia, nahrávajú opozícii a svojho šéfa dokonale zhadzujú.

Za čo im patrí vďaka.

Ortopedickí pacienti opäť na vedľajšej koľaji? Doplatky budú platiť asi donekonečna

03.04.2021

Zachytili ste správu o tom, že 1.4. sa zrušili doplatky za lieky pre vybrané skupiny obyvateľov? Nie bez srandy. Naozaj. Nulový limit spoluúčasti za doplatky na lieky, zdravotnícke pomôcky a dietetické potraviny sa vzťahuje na deti do šiestich rokov a dôchodcov. Deti do šiestich rokov teda budú po novom oslobodené od úhrady doplatkov u poskytovateľa lekárenskej [...]

Kaliňákov EKS odhaľuje čudné praktiky VšZP. Dopriala firme z portfólia Penty tisíce navyše? 

17.11.2020

Detaily čudného konania Všeobecnej zdravotnej poisťovne odhaľuje antikorupčná plaforma EKS, zavedená niekedy v roku 2014 bývalým ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Elektronické trhovisko (EKS) je nástroj – internetová stránka, cez ktorú si má štátna správa obstarávať tovar a služby. Skupina registrovaných dodávateľov je notifikovaná o požiadavke [...]

Amputovaní pacienti (poistenci VšZP) budú chodiť na plavárne s dermálnymi defektami na kypti, ale so zľavou?

28.10.2020

Aktuálny prípad zo života. Kamarát sa mi sťažuje, že sa počas nedávnej prepoisťovacej kampane ,,obabral“. VšZP mu teraz vraj prestala preplácať sadu krémov na na ošetrenie pokožky na kypti. Nepoužívanie týchto prípravkov znamená dermálne problémy. Vraj si vystačí s jednou sadou ročne. Jej cena? cca 60 €. Doteraz dostal prípravky k protéze, nakoľko v bežnej [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 22356x
Priemerná čítanosť článkov: 3726x

Autor blogu

Kategórie